assalamualaikum

atas

Anak Melayu Bugis@Facebook

bubble

Cursors

Proton Logo

Title blog bergerak

Tuesday, October 25, 2011

Pentas PATRIOT di Bukit KepongSudah beberapa bulan penulis tidak pulang ke kampung halaman kerana sibuk dengan peperiksaan akhir semester. Pabila pulang ke kampung halaman sempena cuti semester yang baru sahaja bermula, penulis melalui di hadapan Balai Polis Bukit Kepong terlihat pekan Bukit Kepong bagai selepas ada majlis keramaian dengan Balai Polis Bukit Kepong yang terhias indah. Rupa-rupanya ada majlis yang di beri nama pentas PATRIOT telah pun berlangsung hari sebelumnya. 


    Pentas PATRIOT Semarakkan Perjuangan Dan Patriotisme Di Bukit Kepong Pada 21 Oktober 2011 yang lalu.


Ceramah umum jelajah Pentas Patriot di Bukit Kepong telah di dadakan yang bertempat di Dataran Gerai, Majlis Perbandaraan Muar, cawangan Bukit Kepong pada hari Jumaat yang lalu pada 21 Oktober 2011.

Penceramah Pentas Patriot pada malam tersebut terdiri daripada Ketua Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin dan turut sama Temengong Datuk Kanang Anak Langkau beliau adalah Wira Negara, Tn. Shafie bin Bakri yang merupakan Presiden Bekas polis Malaysia.

Pengisian yang merangkumi tayangan video atau multimedia, ceramah umum daripada Unit Pidato serta jemputan khas daripada bekas-bekas komando, askar, pasukan polis serta pakar-pakar sejarah tanah air.

Pentas Pemuda bukan sahaja dapat mengimbau kembali sejarah perjuangan lampau, bahkan meniup dan menyemarakkan roh perjuangan dan patriotisme dikalangan rakyat, terutama anak-anak muda.p/s: penulis hanya bercerita mengenai program dan aktiviti kemasyarakatan yang telah di adakan di Bukit Kepong, Muar dan tidak ada kena mengena dengan mana-mana parti Politik.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jata Johor

Jata Johor

youtube

Lagu Bangsa Johor

Allah peliharakan Sultan
'Nugrahkan Dia segala kehormatan

Sehat dan ria, kekal dan makmur
Luaskan kuasa, menaungkan kami

Rakyat dipimpini berzaman lagi
Dengan Merdeka bersatu hati

Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan