assalamualaikum

atas

Anak Melayu Bugis@Facebook

bubble

Cursors

Proton Logo

Title blog bergerak

Saturday, December 19, 2009

Jangan Pandang Rendah Kehebatan Jentera Motosikal Jenama Malaysia

Kita mungkin tidak sedar sememangnya anak-anak muda di luar sana mempunyai minat yang mendalam tentang gadjet permotoran termasuk motosikal. Akan tetapi, saya merasa kesal dan sedih kerana segelintir pihak yang tidak menyokong motosikal buatan Malaysia. Kebolehan dan keistimewaan motosikal jenama Malaysia sering di persoalkan.
Dengan itu, syarikat motosikal terulung di Malaysia, MODENAS mengambil langkah inesiatif dengan menjalinkan kerjasama dengan syarikat motosikal dari Jepun iaitu KAWASAKI. Sama seperti syarikat PROTON dan PERODUA yang masing-masing menjalinkan kerjasama dengan syarikat luar bagi menarik minat rakyat Malaysia menyokong produk buatan Malaysia.
Kebanyakan orang memilih sesuatu barang itu atas jenamanya, misalnya anak-anak remaja lebih cenderung memilih motosikal keluaran syarikat luar seperti YAMAHA, SUZUKI dan lain-lain. Bagi pendapat saya, memilih untuk membeli motosikal buatan Malaysia lebih berbaloi dan harga yang jauh berbeza. Harga bagi motosikal YAMAHA 135LC lebih kurang RM7000 berbanding dengan motosikal MODENAS GT128 yang berharga RM4800. Perbezaan yang begitu ketara, padahal antara kedua-kedua motosikal ini mempunyai lebih kurang sama dalm aspek ketahanan dan kelasakannya. Walaupun motosikal MODENAS GT128 tidak dilengkapi dengan sistem penyenjuk enjin bendalir atau ' liquid cooling'.
Bukan lah nak memarketkan motosikal keluaran ini tetapi anda sendiri boleh menilai. Saya sendiri menggunakan motosikal buatan Malaysia ini,MODENAS GT128 dan ternyata motosikal ini setanding dengan motosikal keluaran luar negara. Dari aspek ketahanan dan kelasakannya mang saya tidak nafikan. Saya sudah menggunakan motosikal ini selama 6 bulan. Saya berulang-alik dari Johor ke Kuala Lumpur(tempat pengajian saya) dengan motosikal. Pemanduannya begitu selesa. Laju pn laju juga. masa yang pernah saya catatkan lebih kurang selama 2 jam setengah perjalanan dengan 2 kali persinggahan di R&R Ayer Keroh,Melaka dan Seremban dengan kelajuan maksimum 170KM/H. Jangan Tak percaya.(Di atas Highway)

Pada 14 Januari akan datang filem melayu yang heronya motosikal MODENAS GT128 akan ditayangkan di pawagam iaitu Adnan semp_it. Bangga lah saya juga nak juga produksi filem tempatan menggunakan motosikal jenama tempatan. Jadi ramai-ramai lah menonton filem ini. Promote la plak...


MODENAS GT128 nampak elegan.


Pandangan hadapan GT128
GT128 masuk wayang.


Untuk keterangan lanjut tentang Motosikal MODENAS GT128 dan filem terbaru ini sila berkunjung ke laman web www.gt128riders.com.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jata Johor

Jata Johor

youtube

Lagu Bangsa Johor

Allah peliharakan Sultan
'Nugrahkan Dia segala kehormatan

Sehat dan ria, kekal dan makmur
Luaskan kuasa, menaungkan kami

Rakyat dipimpini berzaman lagi
Dengan Merdeka bersatu hati

Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan